Gibanica je dobro poznata svima. Nema domacice koja je ne sprema niti doma u kome se sa slašću ne jede. I Gabriela je bila vredna i napravila divnu gibanicu
POTREBNO:
1/2 kg gotovih kora za pitu
1/2 kg sitnog sira
3 jajeta
1 šoljica od kafe ulja
3 šoljice od kafe kisele vode
2 kašičice soli
FIL:
Kada je gibanica gotova izvaditi iz rerne, okrenuti je ( tako da ono što je bilo gore bure dole) pustiti da se malo ohladi i poslužiti uz jogurt.
Prjatno!
Autor:Gariela Vasić
Gibanica iz Gabrieline kuhinjice |
POTREBNO:
1/2 kg gotovih kora za pitu
1/2 kg sitnog sira
3 jajeta
1 šoljica od kafe ulja
3 šoljice od kafe kisele vode
2 kašičice soli
.
PRIPREMA:
Namazati pleh uljem
Poredjati dve kore i poprskati je uljem, a zatim fil kašikom razbacati po korama.
Zati prekriti korom, pa je nauljiti i premazati filom. I sve tako dok ima kora.
Kada se potrođe sve kore, iseći gibanicu na 8 delova i preliti sa sotatkom fila.
Zagrejati rernu i peći na 200 stepeni, oko 30 minuta
FIL:
Izmešati 3 cela jajeta sa 1 šoljicom ulja, 3 šoljice kisele vode i 2 kašičice soli.
Kada je gibanica gotova izvaditi iz rerne, okrenuti je ( tako da ono što je bilo gore bure dole) pustiti da se malo ohladi i poslužiti uz jogurt.
Prjatno!
No comments:
Post a Comment