Sunday, October 6, 2019

Recept: Gibanica

Gibanica je dobro poznata svima. Nema domacice koja je ne sprema niti doma u kome se sa slašću ne jede. I Gabriela je bila vredna i napravila divnu gibanicu
Gabriela je napravila izvanrednu gibanicu
Gibanica iz Gabrieline kuhinjice

POTREBNO:

 1/2 kg gotovih kora za pitu
 1/2 kg sitnog sira
 3 jajeta
 1 šoljica od kafe ulja
 3 šoljice od kafe kisele vode
 2 kašičice soli

PRIPREMA:

Namazati pleh uljem
Poredjati dve kore i poprskati je uljem, a zatim fil kašikom razbacati po korama.
Zati prekriti korom, pa je nauljiti i premazati filom. I sve tako dok ima kora.

Kada se potrođe sve kore, iseći gibanicu na 8 delova i preliti sa sotatkom fila. 

Zagrejati rernu i peći na 200 stepeni, oko 30 minuta

FIL:
Izmešati 3 cela jajeta sa 1 šoljicom ulja, 3 šoljice kisele vode i 2 kašičice soli.

Kada je gibanica gotova izvaditi iz rerne, okrenuti je ( tako da ono što je bilo gore bure dole)  pustiti da se malo ohladi i poslužiti uz jogurt.

Prjatno!


Autor:Gariela Vasić

No comments:

Post a Comment